MOURIS PROJECTEN BUREAU


Cerca Trova. ‘Wie Zoekt, zal vinden!’ ¬†
Dit is het motto van de¬†Zeeuwse Ina Mouris, die in het hoge Noorden de studies Sociale wetenschappen en Ouderenwerker volgde en in de Randstad diverse lijn- en staffuncties in Zorg en Welzijn bekleedde. Deze ‘analytica met een praktische inslag’ richtte in 2004 Mouris Projecten Bureau op (afgekort MPB), om meer daadkracht en plezier in haar werk te hebben. Ze ontwikkelde sociale interventies als ZOEKEN en Mantel Zorg Management. Zie verder op deze site! Gemeenten, onderwijs MBO en HBO, zorginstellingen en welzijnsorganisaties zijn haar opdrachtgevers.

Nieuws

De producten van Mouris Projecten Bureau.

Activeringsmethodiek ZOEKEN

Het aanboren en stimuleren van eigen kracht en netwerk van klanten in het sociaal domein blijft, hoewel lastig, toch belangrijk. MPB geeft met de op activering gerichte sociale interventie ZOEKEN een concreet antwoord op de vraag hoe je klanten nu echt in beweging krijgt. ZOEKEN, een letterwoord dat staat voor Zicht Op Eigen Kracht En Netwerk, is in 2011 in Rotterdam ontwikkeld als Gespreksmethodiek voor de VraagWijzers. In Den Haag is het bij een grote welzijnsorganisatie doorontwikkeld tot wat het nu in 2018 is: de Activeringsmethodiek voor het klantgesprek in het sociaal domein.

Lees verder

Mantelzorgmanagement

Al tijden liep Ina met het plan rond om een boek over mantelzorg te maken. Vanaf 2004 heeft ze zo’n 25 mantelzorgopdrachten uitgevoerd en dat heeft veel materiaal opgeleverd. Zonde om daar niets mee te doen! En het boek is er nu, als InspiratieWerkboek Mantelzorg A GOGO. Daar zit (toekomst)muziek in.. Een titel met een knipoog naar de Top 2000 A GOGO, maar ook met een serieuze ondertoon. A GOGO betekent namelijk ook ‘onafgebroken’ en ‘continu’. En dat kan mantelzorgen zeker zijn.. Klik hier voor de flyer Mantelzorg A GOGO. Meer weten? Stuur dan een mailtje naar info@mourispb.nl en je ontvangt naast antwoord op je vraag een preview van de eerste 5 tekstbladzijden. Plus info over de kosten van zowel de losbladige 4-rings multomap als het e-book. Je krijgt een leuke korting als je ze beiden bestelt!

 

Lees verder